Zo maak je een succesvolle reclamecampagne

Adverteren is de meest effectieve manier om producten en diensten te promoten. Het kan op veel manieren worden gedaan: tv-commercials, billboards, radioadvertenties, advertenties in print, posts op sociale media, en nog veel meer. Hier lees je informatie over het opzetten van een succesvolle advertentiecampagne. De belangrijke punten die aan bod komen zijn:

  • Waar gaat reclame over?
  • Hoe maak je een effectieve reclamecampagne?
  • De kenmerken van een succesvolle advertentiecampagne
reclamecampagne

Wat is een reclamecampagne?

Een reclamecampagne is een serie uitzendingen van één of meer commercials om reclame voor een bepaald merk, product, dienst, persoon, bedrijf of instelling. Het in gebaseerd op een specifiek ontworpen strategie en thema, die via verschillende media wordt uitgevoerd om de gewenste resultaten te bereiken. Het doel kan zijn een grotere naamsbekendheid, meer verkoop of betere communicatie binnen een specifieke markt.

succesvolle-campagne

Dit maakt een campagne succesvol

Sommige mensen zeggen dat een campagne innovatief en creatief moet zijn om succesvol te zijn. Anderen vinden dat deze goed moet aansluiten bij de doelgroep en bij mogelijke eerdere campagnes. Ook moet een reclamecampagne onderscheidend zijn.

Deze factoren zijn allemaal van belang, maar jouw campagne staat of valt met het uiteindelijke doel van de reclame. Hieronder lichten we de meest belangrijke punten toe, om jou op weg te helpen naar een succesvolle reclamecampagne.

  • Originaliteit en relevantie: Het is belangrijk dat jouw reclame zich onderscheid van jouw concurrenten en daarnaast aansluit bij de wensen van jouw publiek. Bedenk een unieke reclame, die past bij jouw bedrijf en publiek.
  • Zichtbaarheid: Verspreid de reclame over verschillende kanalen en momenten/tijdstippen om optimaal zichtbaar te zijn. Zo zijn er overdag meer radioluisteraars en in de avond meer tv-kijkers.
  • Overtuigingskracht: Mensen die jouw campagne hebben gehoord of gezien moeten hierop actie ondernemen. Verwerk daarom duidelijke call to action Dat zijn mogelijkheden om de bezoeker aan te zetten tot een actie. Denk aan het bezoeken van de website of het bestellen van producten. Hierdoor kan je ook meten of jouw investering zich heeft terugverdient.

Advies, creatie en verspreiding via Omroep Brabant

Bij Omroep Brabant start je makkelijk een reclamecampagne. We plannen eerst een intakegesprek om jouw vragen te beantwoorden en daarna doelen vast te stellen. Ook bespreken we jouw budget. Op basis daarvan stellen we de strategie voor jouw campagne vast. Je ontvangt van ons een volledig adviesdocument. Daarin staat de media-inzet (radio, tv en/of online), de ideale looptijd van de campagne, de frequentie van adverteren en de specifieke regio’s in de provincie waarbinnen de campagne te zien of horen is. Alles voor een voor optimaal resultaat. Wij houden rekening met het mogelijke rendement op jouw investering en vertellen je daarom altijd eerlijk via welke kanalen jouw boodschap de meeste impact heeft.

Partners voor creatie

Wij adviseren je over hoe je jouw campagne maakt en wat belangrijk is bij de productie van de reclamemiddelen. Om het beste resultaat te behalen werkt Omroep Brabant samen met verschillende ervaren partners op het gebied van reclameproductie. Je kunt natuurlijk ook zelf een productiebedrijf kiezen om mee samen te werken, maar wij kunnen ervoor zorgen dat je vrijwel niks zelf hoeft te regelen. Met Omroep Brabant kies je in ieder geval voor kwaliteit.

De reclamecampagne verspreiden

Of je nu een reclamecampagne inzet via radio, tv, online of crossmediaal; regionaal adverteren via Omroep Brabant Reclame betekent een grote impact bij jouw specifieke doelgroep. Wij zorgen ervoor dat je boodschap maximaal wordt getoond aan jouw publiek. Hieronder leggen we kort uit wat elk kanaal voor jou kan betekenen.

Aan de slag
radiostudio

Online
Online adverteren is niet alleen ontzettend effectief, het kan ook tot in detail worden gemonitord. Met meer dan 447.000 bezoekers per dag op de website en app van Omroep Brabant heb jij een enorm bereik tot je beschikking. Is jouw doelgroep 30+? Dan kunnen wij jouw reclame perfect presenteren aan deze doelgroep.

Radioreclame
Menig Brabander heeft zijn radiozender de hele dag op Omroep Brabant staan. Dat zijn er meer dan 272.000 per dag. Jij kunt dus met jouw radioreclame tijdens het ontbijt, in de file, op de werkplek te horen zijn bij een enorm publiek. Jouw bedrijf wordt vanwege de vele herhalingen de bekende partij binnen jouw branche.

Tv-commercials
Dat tv-commercials grote impact hebben op klanten mag duidelijk zijn. Audiovisuele reclamecampagnes zorgen er namelijk voor dat jouw boodschap gezien EN gehoord wordt. Tv reclame is de manier om emotie over te brengen en daarmee een krachtige manier om te adverteren. Bij Omroep Brabant kunnen meer dan 373.000 mensen elke dag naar jouw boodschap kijken op tv.

Crossmediale reclame
Een combinatie van meerdere mediakanalen inzetten om de impact van jouw reclamecampagne te vergroten is de ultieme manier om te adverteren. Door een combinatie van advertenties op televisie, radio en online bereik je via Omroep Brabant een enorme groep kijkers, luisteraars en lezers. Met crossmediaal adverteren is ook maatwerk mogelijk. Je betaalt alleen voor de kanalen die jij hebt gekozen.

uitzenden-op-tv

Wat zijn de gemiddelde kosten?

Reclame inzetten bij de Omroep Brabant, wat kost dat nou? De prijzen zijn afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt bij een reclamecampagne. Bij Omroep Brabant hebben we het over een investering, in plaats van kosten, omdat het voor jou iets moet opleveren.

Het begint bij jouw doelstelling(en), doelgroep en budget. Daarna kijken we naar welke mediumtypen je het beste kunt inzetten, hoe vaak de reclames worden uitgezonden, hoe lang de reclamespot is en in welke periode de reclamecampagne loopt.

voorstel

Jouw reclame zichtbaar via onze kanalen

Ben jij er al zeker van? Wil jij ook jouw reclame bij Omroep Brabant laten maken en uitzenden? Neem contact op met een van onze media-adviseurs om direct aan de slag te gaan. Ontvang je liever eerst nog meer informatie over de advertentiemogelijkheden? Dat kan! Laat via onderstaande knop je contactgegevens achter en je ontvangt zo snel mogelijk bericht van ons. Wij kijken er naar uit om samen te werken aan jouw succesvolle reclamecampagne.

Effectieve reclame maken in drie stappen

icon

Intakegesprek

Wij vragen je graag ‘het hemd van het lijf’ over jouw doelstellingen.

icon

Plan van aanpak

We vertalen jouw wensen door in een reclameplan op maat.

icon

Verspreid jouw reclame

Verover jouw doelgroep met reclamecampagne bij Omroep Brabant.

Met Omroep Brabant Reclame
bereik je lokaal werelds resultaat