Het bereik van reclame bij Omroep Brabant

Met Omroep Brabant is het bereik van reclame regionaal werelds te noemen. Het dagbereik op onze platforms is enorm. Dagelijks bereiken we honderdduizenden kijkers, luisteraars en online bezoekers. Graag leggen we uit hoe wij dat doen.

bereik-reclame

Hoe vergroot jij jouw bereik?

Het bereik is het totaal aantal contacten met jouw reclame. Als je gaat adverteren wil jij zo snel mogelijk een zo groot mogelijke doelgroep bereiken. Via Omroep Brabant Reclame bereik je die op drie platforms tegelijk. Via radio, tv en online. Deze drie-eenheid is onze unieke kracht.

Je vergroot het bereik van reclame door mee te liften op het enorme bereik van Omroep Brabant. Als publieke regionale zender brengen we nieuws uit de regio dichtbij. Afgewisseld met de mooiste evenementen, lekkerste muziek en interessante programma’s. We informeren de Brabanders over wat er allemaal in de provincie gebeurt. Die betrokkenheid vertaalt zich in trouwe luisteraars, kijkers en volgers.

kanalen

Ons bereik groeit iedere dag. Voor een deel omdat we koploper zijn op het gebied van digitale innovatie. Daarmee verbinden we ook jonge aanwas. Het groeiend bereik is ook te danken aan de maatschappelijke informatieve functie van Omroep Brabant. Het belang om accuraat op de hoogte te worden gehouden van nieuws in hoge kwaliteit is enorm.

Mensen kijken en luisteren bewust en geboeid naar onze uitzendingen. Omroep Brabant weet kijkers, luisteraars en online bezoekers laagdrempelig aan zich te binden. Dat gegeven is ‘goud’ voor het bereik van reclame.

Bij Omroep Brabant bereik je diverse leeftijdscategorieën met de verschillende kanalen (online, televisie, radio). De 45+ categorie bijvoorbeeld staat aan de basis garant voor een hoog reclame bereik.

Zet verschillende kanalen in

Door op verschillende media kanalen in te zetten groeit het bereik van jouw reclame stevig en spreek je een breed publiek aan. Zo tref jij crossmediaal jouw doelgroep. Online, op tv en via de radio. Mogelijke klanten horen en zien jou meerdere keren, op verschillende platforms. Hierdoor maak je effectief, efficiënt en snel gebruik van ons mediabereik.

Met de inzet van verschillende kanalen verhoog je het bereik van jouw marketing. Zo omarmt de jeugd eerder online kanalen. Ook streamen behoort tot hun favoriet. 45+ kijkt traditiegetrouw meer televisie en luistert radio. Met een crossmediale campagne bereik je alle leeftijdsgroepen en versterk je de kracht van herhaling.

De mogelijkheden bij Omroep Brabant

Radioreclame

Thuis, op het werk, in de winkel? De bereikcijfers van radio zijn enorm. Dagelijks staat de radiozender van Omroep Brabant aan op heel veel plekken. Met een gemiddeld aantal luisteraars van 284.000 per dag heeft onze radiozender een groot bereik. Ons marktaandeel goeit. Dit is het percentage daadwerkelijk geconsumeerde luisterminuten. Daarmee staan we in de top 5 van best beluisterde zenders in Brabant.

Wist je dat na het gemiddeld zeven keer horen van dezelfde radiocommercial jouw boodschap verankerd zit in het collectieve geheugen? Zeker als jouw spot een herkenbare melodie (audiologo) heeft.

Naast de vaste groep trouwe luisteraars, kiest ook 50+ steeds vaker voor Omroep Brabant. Hoe dat komt? We zijn gewoon de gezelligste, we weten hoe een worstenbroodje smaakt en hoe we elkaars taal spreken.

Met jouw verhaal op de radio bereik je veel mensen, op één moment, met lage kosten per uniek persoon.

Ontdek de mogelijkheden

Tv-reclame

Beeld ter ondersteuning van jouw verhaal? Met tv reclame versterk je jouw boodschap. Beeld geeft je de kans om nog meer emotie over te brengen. Mensen zijn visueel ingesteld. Door de audiovisuele insteek van tv reclame komt jouw bericht ‘dubbel’ bij de kijker binnen.

Tv-reclame wordt in carrouselvorm uitgezonden. Je hebt meerdere spots nodig om het juiste bereik voor jouw reclame op te bouwen. Zo vul je meteen de magische kracht van herhaling in. Jouw verhaal wordt herhaaldelijk gezien én gehoord. Die combinatie maakt de impact van een tv reclamecampagne groot.

Kies jij voor reclame op de televisiezender van Omroep Brabant? Dan bereik je veel inwoners van Noord-Brabant. De kijkcijfers liegen er niet om. Dagelijks kijken er maar liefst 413.000 Brabanders naar het nieuws en de programma’s op ons tv-kanaal.

Ontdek de mogelijkheden

Online reclame

In Brabant gebeurt veel. Dat heeft nieuwswaarde. Als professionele speler biedt Omroep Brabant al het nieuws gratis aan. Met kwaliteit. De website en app van Omroep Brabant worden daarom frequent bezocht. Die herkenbare laagdrempeligheid leidt tot 26,5M online bezoekers per maand. We hebben de tweede plaats als best gelezen nieuwssite van Brabant. Door te adverteren bij Omroep Brabant maak je krachtig gebruik van deze bezoekersaantallen.

Het online bereik van reclame is een combinatie van zichtbaarheid en klikbaarheid. In de wereld van adverteren zijn er veel wegen die naar jouw klant leiden. Onze bereikcijfers van online reclame zijn heel hoog en één enkele klik op jouw online uiting is al genoeg om de doelgroep naar jouw website te leiden.

Naast doeltreffendheid is het online adverteren heel goed meetbaar. Het bereik van reclame wordt hiermee zichtbaar en tastbaar. Je ziet wie er klikt, hoeveel er wordt geklikt en wanneer er wordt geklikt. Dat consumentengedrag brengen jij en wij samen in beeld.

Ontdek de mogelijkheden

Kies jouw gewenste regio

Wil je een breed publiek aanspreken in de hele provincie, op regionaal of op plaats? Het kan bij Omroep Brabant. Met onze crossmediale producten zit er altijd iets voor je bij. Jij bepaalt jouw bereik met reclame, passend bij jouw karakter en bedrijf. Ook qua budget. Als je het nodig vindt, dan bouwen we het bereik van jouw campagne verder uit door bovenregionale inzet.

Laat jouw bedrijf groeien

Om jouw bereikcijfers voortdurend te laten groeien, werkt Omroep Brabant zelf voortdurend aan haar eigen imago en platformen. We zijn vooruitstrevend en hebben een voorloperspositie in een veranderend medialandschap. Onze kritische houding leidt tot het continu verbeteren van de kwaliteit van content en kanalen.

De beloning? We krijgen er nieuwe bezoekersaanwas bij. Ook jonge mensen. Dat houdt Omroep Brabant jong. Wij groeien, jij groeit mee.

Ja, dat wil ik!

Bron bereikcijfers:
online: AT Internet, 2021
radio: Motivaction dashboard, 2021
tv: Motivaction dashboard, 2021

Met Omroep Brabant Reclame bereik je
regionaal werelds resultaat