Wat kost radioreclame

Wat kost radioreclame? Is een veelgestelde vraag. De kosten voor adverteren op de radio kunnen erg uiteenlopen. Een langdurige radiocampagne kost bijvoorbeeld meer dan het uitzenden van één commercial. Het ligt er maar net aan waar je naar op zoek bent. Ook het kanaal waar jouw commercial wordt uitgezonden, bepaalt het tarief. Lees verder en krijg antwoord op de vraag: wat kost radioreclame?

Lees verder
wat kost radioreclame

Kosten radioreclame

Radioreclame kosten worden bepaald door meerdere factoren. Al spreken wij liever van een investering; adverteren moet natuurlijk iets opleveren. Uiteindelijk streven we ernaar dat de investering zich terug gaat verdienen. Door vooraf doelen vast te stellen, gaan we voor het beste resultaat.

Elk jaar bepalen we een jaartarief op basis van ons gerealiseerde bereik. Bij radio reclame doen we dat op basis van de prijs per seconde. Deze factoren hebben invloed op de radio reclame kosten: regio, aantal contactmomenten, duur van de commercial, productiekosten en uitzendtijd- en dag.

Aantal contactmomenten

Het aantal keren dat je (per dag) wordt uitgezonden heeft invloed op de prijs. Dit hangt ook af van de totale duur van de campagne. Zo is een korte campagne van een week mogelijk, maar ook een langdurige campagne van een half jaar komt regelmatig voor. Hoe vaker de luisteraar jouw reclameboodschap hoort, des te effectiever het is.

Duur van de commercial

De meeste radiospots duren ongeveer 20 seconden. Maar een commercial van 10 seconden is ook mogelijk. Ook kan een radiospot opgeknipt worden in twee delen om de luisteraar later in het reclameblok een reminder te geven. Alles is mogelijk; het ligt er maar net aan wat de wensen zijn. Elke vorm heeft een ander tarief.

autoradio

Uitzendtijd- en dag

De radioreclame tarieven zijn afhankelijk van het moment waarop je uitgezonden wil worden. We hanteren van maandag t/m vrijdag drie verschillende tijdslots, omdat er in de ochtend meer mensen naar de radio luisteren dan in de avond. Reclame uitzenden kan in de ochtend (van 7.00 uur tot 13.00 uur), de middag (van 13.00 uur tot 17.00 uur) en de avond (van 17.00 uur tot 19.00 uur). Elk tijdslot heeft een andere prijs per seconde.

Daarnaast hanteren we weekendtarieven; de tijdslots en prijzen op zaterdag en zondag zijn anders dan doordeweeks. In het weekend zenden we commercials op de radio uit tussen 8.00 uur en 17.00 uur. Omdat Omroep Brabant tot de publieke omroep behoort.

Productiekosten

Het totale prijskaartje van een radiospot maken, hangt af van de productiekosten van de radiospot. Heb je zelf nog geen commercial klaarliggen, dan komen de productiekosten erbij. Deze kosten zijn afhankelijk van het gebruik van een voice-over en achtergrondmuziek die je nodig hebt. Wij schakelen een team van externe specialisten in om jouw radiospot professioneel te produceren.

Regio

Het grote voordeel van Omroep Brabant is dat je bij ons zowel op provinciaal als regionaal (West-Brabant, Midden-Brabant, Noordoost-Brabant en Zuidoost-Brabant) niveau kunt adverteren. Op provinciaal niveau heeft Omroep Brabant zo’n 490.000 radioluisteraars per week. Daarnaast kun je per regio een heel specifieke groep luisteraars aanspreken. Per regio verschillen de tarieven, gebaseerd op de grootte van het bereik. Een grote landelijke radiozender met een miljoen luisteraars en een groot bereik hanteert logischerwijs een hoger tarief dan lokale of regionale zenders.

Maatwerk

Als specialist op het gebied van reclame in Brabant, helpen we graag met het zoeken naar de beste match. Op ieder potje past een dekseltje; daar zorgen wij voor. Daarom gaan we bij Omroep Brabant voor maatwerk. Dit houdt in dat we advies geven op basis van jouw situatie en wensen. Daar komen dus ook maatwerktarieven bij kijken. Zo betaal je nooit te veel; dat vinden we wel zo eerlijk. We bespreken samen jouw specifieke wensen en kijken wat de mogelijkheden zijn voor een eigen radiocommercial.

Omroep Brabant is niet alleen voor Brabanders; het is toegankelijk voor iedereen.

Adverteren in Brabant en omstreken

Bij Omroep Brabant werken we niet met abonnementen of betaalde diensten. Iedereen, in heel Nederland, kan gratis naar Omroep Brabant luisteren. Als echte reclamespecialisten, begonnen in 1976, zijn we één van de grootste regionale omroepen van Nederland. Daarnaast is de regionale radiozender Omroep Brabant de officiële rampenzender van Noord-Brabant. Dit wil zeggen dat, bij calamiteiten of dreigingen, de zender door de provincie kan worden geclaimd voor het uitzenden van het laatste nieuws.

Onze trouwe luisteraars uit Brabant weten ons al jaren te vinden; ook als zij niet meer in de provincie wonen. Dit maakt ons een sterk en betrouwbaar merk.

kosten radiospot

Gratis whitepaper

Zit je nog met vragen of onduidelijkheden waarop je antwoord wil hebben voordat je een goede beslissing kunt nemen? Dan is onze whitepaper over radioreclame iets voor jou. In dit document gaan we uitgebreid in op alle kansen en mogelijkheden op het gebied van dit medium. Zo ben je helemaal op de hoogte.

Download de whitepaper

tarieven-bespreken

Wat kost radioreclame voor jou?

Heb jij interesse in een radiocampagne bij Omroep Brabant? Of ben je nog op zoek naar advies? Een van onze Media Adviseurs helpt je graag. Wij vertellen je alles over de investering in radioreclames bij dé zender van de provincie Noord-Brabant.

Neem direct contact op; geheel vrijblijvend en zonder gedoe. Je weet vervolgens aan welke kosten je moet denken om jouw boodschap in de reclameblokken van Omroep Brabant uitgezonden te krijgen. Daarnaast ervaar je direct of we een klik hebben. Je bent van harte welkom!

Vergroot jouw bereik en naamsbekendheid

zet radioreclame in!

Vraag een offerte aan