De kosten van online adverteren

Ben je benieuwd naar de kosten van online adverteren? Online adverteren is tegenwoordig niet meer weg te denken uit jouw marketingstrategie. De mediawereld breidt zich uit naar online en potentiële klanten bevinden zich steeds vaker op online platformen. De concurrentie wordt steeds groter en dus pak je alles aan om de aandacht van mensen te trekken. Online adverteren is een interessant marketingmiddel en een geschikte en doeltreffende vorm van adverteren. Op deze pagina lees je, naast algemene informatie, ook alles over online adverteren bij de regionale omroep.

kosten-online-adverteren

Zonder investering geen rendement

Voor niets gaat de zon op. Dit oude gezegde geldt ook in Brabant. Of je nou adverteert op de landelijke televisie of in de lokale krant, je moet investeren om resultaat te behalen door een succesvolle campagne.

De investering voor online adverteren varieert enorm. Aangezien de bezoekersaantallen op verschillende online platformen zo van elkaar variëren, betaal je steeds een ander bedrag om jouw online advertentie te publiceren. Hieronder worden een aantal kosten weergeven waar je rekening mee kan houden. Houd wel in het achterhoofd dat de kosten worden beïnvloed door verschillende factoren.

1. Advertentieruimte inkopen

Jouw online advertentie kun je niet zomaar op internet zetten. Voor je begint met online adverteren, moet je advertentieruimte inkopen. De prijs voor deze ruimte bespreek je met het online platform, waar je de online advertentie wil laten zien. Zij stellen een offerte op, afhankelijk van de grootte en locatie van de online advertentie.

2. Kosten voor creatie

Een online advertentie trekt de aandacht als je hier zelf ook aandacht aan geeft. Je ontwikkelt deze zelf of je schakelt een professioneel bureau in, die de online advertentie voor jou creëert. Hier worden kosten voor gemaakt. Ook deze kosten zijn naar eigen wensen in te delen. Een Hollywood-waardige productie pakt natuurlijk veel duurder uit dan een zelf opgemaakte online advertentie.

3. Opstart- en onderhoudskosten

Nu jouw advertentie vorm heeft gekregen, is deze klaar voor plaatsing. Het is gebruikelijk dat online media dan eenmalige opstartkosten vragen. Ook worden onderhoudskosten gevraagd. Deze kosten worden vaak maandelijks in rekening gebracht. Bij Omroep Brabant rekenen wij GEEN opstart- en onderhoudskosten. Dit zit inbegrepen in onze service.

Advertentieruimte inkopen

Voordat jouw advertentie draait moet je advertentieruimte inkopen. Het zal je niet verbazen, maar ook hier zit veel variatie in. Adverteren in de rust van de WK-finale kost meer dan een advertentie midden in de nacht, wanneer bijna niemand kijkt.

De kosten van advertentieruimte wordt bijna altijd gekoppeld aan het bereik dat je met de advertentie genereert. Dat geldt ook voor online adverteren. Online adverteren op een website met meerdere miljoenen bezoekers per maand vraagt meer van je marketingbudget, dan online adverteren op een website met slechts enkele duizenden bezoekers per maand.

Ik wil advertentieruimte inkopen

productie

Campagnecreatie

De creatie van jouw campagne kun je zo groot maken als je zelf wil. Een afbeelding met wat onopgemaakte tekst erin is een stuk goedkoper dan dynamische visuals in jouw online advertentie. Hoe dynamischer de advertenties, des te duurder het wordt.

Je kunt je voorstellen dat een dynamische banner veel duurder is dan een kleine statische banner boven een tekst. Het kost veel meer tijd om bewegend beeld vorm te geven.

Variatie in advertentiekosten

Het aantal weergaven van de advertenties, het formaat van advertenties of de looptijd van advertenties. Elke advertentie, en dus ook de advertentiekosten, verschild van elkaar. Dat maakt het inschatten van advertentiekosten zo lastig. Door diverse factoren met elkaar te verbinden krijg je wel een goed beeld van de prijscategorie, waar jouw advertentie zich in bevindt.

Ben jij benieuwd in welke prijscategorie jouw advertentie thuishoort? Neem dan contact op met onze professionele Media Adviseurs. Zij geven graag advies over jouw gekozen advertentie.

advertentiekosten

Online adverteren op Omroep Brabant

icon

Geen beheerkosten

Bij Omroep Brabant rekenen we geen beheerkosten. Dit valt binnen onze service. Dat betekent niet dat we jouw advertentie niet in beheer nemen. Integendeel, jouw advertentie nemen wij met zorg in ontvangst.

icon

Geen CPC

Bij Omroep Brabant hanteren wij geen ‘cost per click’ (afgekort CPC, kosten per klik). Dit betekent dat je geen extra kosten betaalt wanneer iemand op jouw advertentie klikt. Hiermee voorkom je niet ingecalculeerde kosten. Door de advertentiekosten vooraf te bespreken weet jij precies hoe groot de investering is.

 

icon

Gerichte doelgroep bereiken

Online adverteren bij Omroep Brabant is voor zowel kleine, grote als middelgrote bedrijven interessant, door het makkelijk aanspreken van een bepaalde doelgroep. Door het regionale bereik van Omroep Brabant weet je zeker dat de regionale/lokale naamsbekendheid van jouw bedrijf een enorm impuls krijgt.

tarieven-bespreken

Koop advertentieruimte rechtstreeks in

Omroep Brabant Reclame is een laagdrempelige organisatie waar de lijntjes kort zijn. Bij ons koop je advertentieruimte rechtstreeks in. Hiermee voorkom je dat jouw advertentie eerst langs verschillende tussenpersonen gaat en de prijs wordt opgehoogd, voor deze online komt te staan.

Daarnaast is Omroep Brabant dé regionale media van Brabant. Met 413.000 tv-kijkers per dag, 284.000 radioluisteraars per dag en maar liefst 26,5 miljoen online bezoekers per maand krijgt jouw merk een gegarandeerde boost dankzij een (online) campagne bij Omroep Brabant. Een groot gedeelte van ons werk is het inrichten van verschillende commercials en advertenties. De ervaring en kennis hebben wij dus in pacht.

Benieuwd wat jouw kosten voor online adverteren zijn?

Zoals hierboven vermeld variëren en fluctueren de kosten van online adverteren. We kunnen daarom op voorhand geen vast bedrag voor jouw online advertentie beloven. Ben je benieuwd naar wat jouw kosten voor online adverteren zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Omroep Brabant.

In een gesprek met een professionele Media Adviseur bespreek je samen de grootte van de advertentie en het uiteindelijke doel. Het doel is belangrijk voor het platform waar jouw online advertentie op terecht komt. Door de jarenlange ervaring van onze adviseurs kennen zij de markt en kunnen daardoor maatwerk leveren.

Met Omroep Brabant Reclame bereik
je lokaal werelds resultaat

Spreek een Media Adviseur