Marktaandeel Omroep Brabant stijgt naar 8.2

 

Bijna een kwart miljoen Brabanders luisteren maandelijks naar Omroep Brabant. In de meting van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode juli – augustus 2019 kwam ook naar voren dat Omroep Brabant onder Brabanders van 50 jaar en ouder de meest beluisterde radiozender is.

 

Radioreclame via Omroep Brabant

Omroep Brabant is met een marktaandeel van 8,2 in Brabant de vijfde radiozender, achter Radio 538, Qmusic, NPO Radio 2 en Sky Radio.

In de leeftijdsgroep 50 jaar en ouder is Omroep Brabant marktleider. De leeftijdsgroep 50+ is een belangrijke groep voor radiozenders, omdat de grootste groep radioluisteraars in Brabant ouder dan 50 jaar is. In deze leeftijdsgroep laat Omroep Brabant landelijke radiozenders als NPO Radio 2, Radio 538, Sky Radio en Qmusic achter zich.

Het marktaandeel van Omroep Brabant zit sinds de nieuwe radioprogrammering flink in de lift. Sinds juni zijn er nieuwe presentatoren te horen bij de ochtendprogramma’s Wakker! en Brabants Bont. In het weekend is de programmering flink uitgebreid. Op zaterdag tussen twaalf en twee is het lunchprogramma ‘Graat & De Laat’ te horen. Jordy Graat en Christel de Laat (bekend als typetje Betty van de Oetelaar) vieren samen met de luisteraar het weekend. Op zaterdag- en zondagmiddag tussen twee en zes is er een nieuwe stem te horen: Ronny Balk presenteert dan het programma ‘Zet ‘m OB’.