Nieuwe programma’s bij Omroep Brabant op tv: liefde, worstenbroodjes en mooie plekjes

De komende maanden leer je Brabant en de Brabander beter kennen bij Omroep Brabant. Wat is liefde voor de Brabander? Welke provinciegenoot doet veel goeds en verdient een worstenbroodje? Wat is hét gevoel van carnaval? Je komt het allemaal te weten als je komende maanden naar Omroep Brabant kijkt.

Op maandagavond start de week met het opsporingsprogramma ‘Bureau Brabant’ en een terugblik op de evenementen van afgelopen weekend in ‘Zinderend Zuiden’.

In ‘Mooi Brabant’ zetten we elke dinsdag een andere plek in Brabant in de spotlights. Van pittoreske dorpjes tot imponerende natuurgebieden, van historische stadsgezichten tot hightech hoogstandjes. Onze provincie van haar mooiste kant. Verder gaat oud-Miss Nederland Nicky Opheij dinsdags in ‘Liefde is overal’ op zoek naar de liefde. Openhartige gesprekken, vaak met een lach en soms met een traan, maar altijd op z’n Brabants.

 

In ‘Van Prinsenbeek naar Boemeldonck’ volgen we Prinsenbeek op weg naar carnaval. Het verhaal van 1 feest en 105 carnavalsverenigingen én het gevoel van carnaval. Je ziet het tot aan carnaval iedere woensdag bij Omroep Brabant.

Betty van de Oetelaar (Christel de Laat) gaat op pad met een doos vol worstenbroodjes en de vraag: Waarom verdien jij een worstenbroodje? Van groot tot klein, in elke Brabander schuilt wel een helper, een doener. Want in Brabant helpen we elkaar. ‘Dat verdient een worstenbroodje!’ zie je tot 18 maart. Daarna kan je op woensdag kijken naar het kookprogramma Lekker van Streek.

Donderdag wordt de nieuwe ‘Frietdag’ bij Omroep Brabant. Een frikandel speciaal, een grote friet stoof en een knakworst voor de hond. In ‘Doe mij maar….’ crossen we door heel Brabant, op zoek naar de leukste plekken voor de snelle hap met een leuk gesprek.

Na carnaval zendt Omroep Brabant op donderdag ‘Op Sjanternel met Eer en Joos’ uit. Eer en Joos, twee hartsvriendinnen, gaan op pad (‘op sjanternel’) en zo leren zij de Brabantse cultuur beter kennen.

In het weekend zie je oude bekenden bij ons. ‘Hart voor Muziek’, ‘Brabants Buske’ en ‘KRAAK’ zorgen vrijdag, zaterdag en zondag voor gezelligheid, mooie verhalen en informatie.

Doordeweeks zie je iedere dag programma’s als de BrabantQuiz. Verder praten we je kort bij over het laatste nieuws in het Brabants Minuutje. En iedere dag is er natuurlijk het laatste nieuws in Brabant Nieuws.

Adverteren rondom deze programma's?