Omroep Brabant Radio stijgt naar marktaandeel 7.9!

Afgelopen week werden de radiocijfers over de periode februari-maart gepresenteerd. Daarin was een mooie stijging te zien in het marktaandeel van Omroep Brabant. Het marktaandeel steeg namelijk van een 5.9 vorige periode naar een 7.9. Carnaval heeft daar in deze periode een zekere bijdrage aangeleverd.

De verklaring voor deze stijging is deels afhankelijk van carnaval. Dat viel precies in de meetperiode. Carnaval zelf is met 5 dagen feest, slechts een klein deel van de meetperiode van 60 dagen. Voorafgaand aan carnaval hebben we al behoorlijk wat luisteraar weten te trekken en dat zijn er alleen maar meer geworden. Ondanks het feit dat de radiomarkt flink in beweging is, door onder andere het vertrek van Edwin Evers. In de landelijke markt zijn we sinds vorige periode dan ook de grootste stijger. De programmering van Omroep Brabant Radio sluit goed aan bij onze doelgroep.

In de leeftijdsgroep 50+ is Omroep Brabant zelfs marktleider geworden. Voorheen zat Radio 2 nog boven ons, maar die hebben we ingehaald. De leeftijdsgroep 50+ is een belangrijke groep voor Omroep Brabant, omdat de grootste groep luisteraars in Brabant ouder dan 50 jaar is.

Benieuwd waar jouw doelgroep zich bevind?

Reclame maken met Omroep Brabant?

Leer ons kennen

over ons

Sámen reclames maken

werkwijze

Diverse mogelijkheden

producten