Maak impact met adverteren op de radio

Naamsbekendheid, meer bezoekers en meer omzet? Met een radiocampagne bij Omroep Brabant maak je impact. Adverteren op de radio betekent rendement maken. Jouw campagne bereikt veel huiskamers, werkplekken en auto’s, waardoor jouw boodschap wordt gehoord. Wij helpen jou met jouw zendtijd. Gewoon met ‘je’ en ‘jij’. Als je wil met ‘ge’ en ‘gij’.

adverteren-op-de-radio

Adverteren op de radio werkt

Thuis, op het werk of in de auto? Radioreclame werkt. Na analyse van onze DAB+ en FM cijfers luistert een grote groep naar de radiozender van Omroep Brabant in de auto. 16% van onze luisteraars luistert DAB+ en 70% via FM (auto + thuis). We volgen zo de consument in zijn ritme over de dag. Met jouw unieke radiospot heb je daardoor een groot bereik.

Dat zit hem vooral in de kracht van de herhaling. Zo ‘programmeer’ jij jouw klanten. Dat proces gaat onbewust. Steeds als jouw boodschap op de radio komt, versterkt het proces van herkenning.

Wij noemen dat de kracht van radioreclame. Het is dé succesvolle manier om producten en diensten te promoten. Jij bereikt jouw doelgroep in de vele Brabantse huiskamers, op de werkplekken en in de auto’s met onze reclame en expertise.

autoradio

De voordelen op een rij

Grotere naamsbekendheid, meer verkoop en een betere marktcommunicatie? Denk dan zeker aan adverteren op de radio. Het is een laagdrempelige manier om luisteraars aan te spreken. Vooral voor lokale ondernemers zijn regio gebonden radiocommercials interessant.

Met een campagne op de radio zetten wij jouw merk en naam op de kaart. Graag laten we het jou hóren en we laten het je bij Omroep Brabant voélen. Simpelweg omdat Omroep Brabant vertrouwd ís, voor elke leeftijd, voor elke doelgroep.

De voordelen:

  • De kracht van herhaling
  • Korte productietijd
  • Minder kostbaar; ideaal voor een kleiner budget
  • Hoger klantbereik, zowel jong als oud
  • Grotere naamsbekendheid
  • Hét juiste medium voor themareclame
  • Actiegericht
  • Specifiek en doel(groep)treffend

Kies je regio, contactmomenten en meer

Omroep Brabant is voor Brabanders dé manier om van het regionale nieuws op de hoogte te blijven. Adverteren op de radio via Omroep Brabant heeft dus een grote regionale impact. Jouw boodschap komt bij de mensen thuis. Jij bepaalt waar en wanneer. Je kiest zélf jouw regio. Dat geldt ook voor de contactmomenten en de frequentie ervan.

In overleg met onze adviseurs bepaal je jouw reclamecampagne. De missie van jouw radiocampagne, en de bijbehorende doelgroep, zijn bepalend. Een goede radiospot spoort de luisteraar aan tot actie. Wil je weten hoe je dat doet? Ons team adviseert je over de sterkste strategieën en weet hoe jij het krachtigst jouw reclameboodschap lanceert.

Check of het iets voor jouw bedrijf is

Wil je weten of op de radio adverteren iets voor jou is? Hóe het past bij jouw doelgroep, boodschap en regio? Download dan onze handige checklist om een beeld te krijgen of het iets voor jouw onderneming of organisatie is.

Heb je liever persoonlijk contact over de mogelijkheden? Onze specialisten adviseren je graag. Laat hier je gegevens achter en een van onze media-adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Checklist radioreclame
radioluisteraar

De succesverhalen

Onze luisteraars ontvangen Omroep Brabant, jouw organisatie ontvangt het dankbare resultaat ervan. Op de radio adverteren leidt altijd tot een groter klantbereik. Regionale bedrijven zetten radioreclame bij Omroep Brabant succesvol in.

Via radiocommercials genereren bedrijven meer klanten, meer naamsbekendheid en dus meer omzet. Met herhaaldelijk adverteren op de radio plukt jouw bedrijf de vruchten van de herkenning. Heel belangrijk, met radioreclame bereik je ook de 45+ en oudere doelgroepen. Anders gezegd, het is een vorm van mond-tot-mond reclame.

Zo komt ‘Koos Kluytmans Interieurs’ door het adverteren op de radio in vele huiskamers. Dat praat positief rond. Hoe dat komt? Radioreclame voelt vertrouwd. Gewoon, omdat klanten jouw verhaal herhaaldelijk goed ontvangen hebben, en omdat Omroep Brabant zo veel trouwe luisteraars heeft.

Dát goede gevoel is ons verhaal. Benieuwd naar de impact van radiocommercials? En wat het effect is voor jouw bedrijf? Ontdek dan de succesverhalen van onze ambassadeurs.

Succesverhalen

Advertentiekosten

Wat is de investering die nodig is voor radioreclame? Een betere vraag is ‘Wat levert het jou op’? Advertentiekosten op de radio zijn uiteenlopend. Er zit namelijk verschil in de looptijd en hoeveelheid spots in radiocampagnes.

Bij kortlopende campagnes zet je spots hoog frequenter in om minimaal 7 keer gehoord te worden. Dit is het ‘magische getal’ om de boodschap in het brein te laten landen.

Je kan er ook voor kiezen om de spots over een langere periode te verspreiden, om dezelfde aandacht te krijgen. Voordeel is dat je langer op de radio te horen bent. De boodschap laten landen duurt dan doorgaans wel langer. Wil je dit versnellen? Kies dan voor meer spots in dezelfde looptijd.

Advertentiekosten op de radio zijn dus afhankelijk van wat jij wilt. Wist je dat voor een radiocampagne een klein budget toereikend is? Omroep Brabant levert maatwerk. We adviseren op basis van jouw situatie, mogelijkheden en wensen.

Waarom meer betalen als je jouw beoogde doel al met een basis radiocampagne behaalt? Daarom werken wij met maatwerktarieven. Dat vinden wij van Omroep Brabant wel zo eerlijk.

Productiekosten

Op de radio adverteren is minder kostbaar dan adverteren in een dagblad. Een radiospot kan snel geproduceerd worden. Daarbij werken we samen met externe experts. De productie van jouw radiocommercial laten we aan professionals over. In het algemeen geldt dat de productiekosten voor jouw radiocommercial sterk van jouw wensen afhankelijk zijn. De productiekosten hangen af van wat jij wilt.

Omroep-Brabant-Reclame

Waarom kies je voor Omroep Brabant Reclame?

Audio werkt. Kies je voor Omroep Brabant Reclame, dan is jouw commercial meerdere malen te horen op de radiozender van Omroep Brabant. Met een gemiddeld dagbereik van 263.000 trouwe luisteraars wordt jouw boodschap in veel Brabantse huiskamers én op diverse werkplekken gehoord.

Daarmee is adverteren op de radio doeltreffend. Je schiet meteen raak, ongeacht het moment van de dag. Dat betekent meer naamsbekendheid, meer klanten en meer omzet. In een week bereik je gemiddeld zelfs 482.000 luisteraars, met een geschatte luistertijd van 192 minuten per luisteraar per dag.

Jouw boodschap krijgt dus zendtijd, én jij wordt bekend in Brabant.

Bespreek het met een media-adviseur

Voordat we samen aan de slag gaan om met jouw radiocommercial ráák te schieten, hebben we een vrijblijvende kennismakingsintake. Jouw type bedrijf, de concurrentie, het doel van jouw campagne, de regio en doelgroep zijn bepalend.

Onze media-adviseurs informeren je over de uitvoering van de jouw wensen en mogelijkheden. Zij geven advies over het juiste kanaal en hoe jij het beste jouw boodschap uitdraagt. Wil jij ook adverteren op de radio?

Ontdek het samen, in Brabant, met onze media-adviseurs én dat vertrouwde kopje koffie natuurlijk!

media-adviseur

Met Omroep Brabant Reclame
bereik je lokaal werelds resultaat