Radioreclame inzetten om meer bezoekers in je winkel te genereren

Radio is een ontzettend veelzijdig medium; het kan op veel verschillende manieren worden ingezet. Zo ook wanneer meer bezoekers genereren je doel is. Van die toepassingen weet Albert Smeitink, manager Marketing & Sales, het fijne. Hij helpt ondernemers al jaren hun bereik te vergroten en zo meer bezoeken in hun winkels te krijgen. Dat leidde al tot veel lange, uiterst effectieve samenwerkingen. Hij vertelt je er hier meer over. 

Radiospot opnemen in de studio

“Radioreclame kan op twee verschillende manier worden ingezet; thematisch en actiematig. Kies je voor een thematische aanpak, dan wil je ‘in het hoofd van de klant’ komen te zitten. In de mindset”, aldus Smeitink. En dat is effectief, zo vervolgt hij. “Luister je radio, dan hoor je immers de reclames, ook al ben je niet op zoek naar een product of dienst. Als je dat product opeens wel een keer nodig hebt, dan roept een stemmetje in je hoofd de naam van de partij die de commercial uitzond. Die winkel bezoek je dan als eerst. Meer bezoekers voor de reclamemaker dus.”

Ook de actiematige aanpak is een goede manier om meer bezoekers te genereren. Of dat nu fysieke bezoeken in een winkelpand zijn of websitebezoekers in je webshop; het leidt tot directe stimulans en actie. “De luisteraar hoort een aanbieding die interessant klinkt en handelt daarnaar.” Wederom: meer bezoekers dus. 

Luister naar de radio van Omroep Brabant in de auto

Meer bezoekers genereren door spot-on spots

Smeitink: “Een reclameboodschap vormgeven is eigenlijk altijd een soort spel. Want de commercial moet uitstralen wat de ondernemer wil communiceren en moet passen bij de uitstraling zoals de consument die ervaart als hij of zij de winkel bezoekt. Een mismatch kan betekenen dat een potentiële klant de drempel niet over gaat. Voor iedere ondernemer is dan ook een commercial op maat nodig. Je creëert een soort sfeer. Een uitvaartverzorger zal voor een serieuze toon gaan, een aanbieder van carnavalsartikelen voor een gezellig muziekje op de achtergrond.”

Maar wat de boodschap en de toon ook is, één ding hebben alle goede radiospots gemeen. “Audio voegt iets toe wat je met een advertentie in de krant of een online banner niet kunt uitstralen. De aandacht van de consumenten wordt vastgehouden, doordat je beleving en sfeer toevoegt. Die beleving heeft ook de potentie het tot een ontzettend krachtige 20 tot 30 seconden maken. En dát maakt dan weer meer bezoekers in je zaak.”

En waarom dan Omroep Brabant als zender voor je radiocampagne? Over die vraag kan de manager kort zijn. “De omroep bestaat al 40 jaar en heeft een trouw luisterpubliek. Daarnaast kan een reclameboodschap in specifieke regio’s uitgezonden worden, waardoor de ondernemer weinig ‘waste’ heeft.” Meer bezoekers en een groter bereik dus. Én een kostenefficiënte aanpak. Kan het nóg mooier?!

Crossmediaal adverteren bij Omroep Brabant

Met Omroep Brabant Reclame bereik je lokaal werelds resultaat