Hoe radioreclame je naamsbekendheid kan vergroten

Een radioreclamecampagne is een effectieve manier om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Dat zeggen de experts, dat onderschrijven de cijfers, en het blijkt ook in de praktijk. Marie-Louise Koops, accountmanager van Omroep Brabant Reclame, legt uit hoe het medium radio efficiënt voor dat specifieke doel kan worden ingezet. En zij kan het weten. Want zij begeleidde inmiddels de nodige bedrijven richting een sterke, niet te missen positie in de regionale markt. 

Luister thuis naar de radio

“Wil je de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten? Dan is het zaak om gedurende een langere periode een goed bereik te hebben en een hoge contactfrequentie met je doelgroep op te bouwen. Want de kracht zit ‘m echt in herhaling”, zo stelt Koops. “Het grote voordeel van radio is dat het overal te beluisteren is; thuis, op het werk, in de auto, de tuin… Investeer je in een radiocampagne, dan heb je dus al snel een flink aantal contactmomenten met de luisteraars te pakken. Die veelvuldige herhaling maakt dat jouw naam blijft hangen. Dat zal je naamsbekendheid vergroten.”

Radioreclame Omroep Brabant Reclame

Meer naamsbekendheid door radioreclames

Radio biedt legio mogelijkheden. Telkens dezelfde reclameboodschap, of steeds andere spotjes waardoor verschillende producten aangeprezen kunnen worden. Reclames met kenmerkende geluidseffecten, of spots met een herkenbare tune. Koops: “Steeds weer jouw naam laten horen zorgt niet alleen voor meer naamsbekendheid, het is ook een manier om ‘on top of mind’ te blijven bij jouw potentiële klant. Je blijft immers in de hoofden van luisteraars hangen.” En dat is natuurlijk precies wat je wilt.

“Het medium leent zich er ook perfect voor om niet meteen álles te vertellen, maar juist te prikkelen om bijvoorbeeld een bepaalde website te bezoeken”, zo gaat de accountmanager verder. “Ook weer allemaal van die belangrijke contactmomenten.” Maar ook als de luisteraar jouw product of dienst niet metéén nodig heeft, is de naamsbekendheid van je bedrijf via radioreclame vergroten een goede investering, zo geeft ze aan. “Want heeft iemand op een bepaald moment opeens wél behoefte aan de producten of diensten die jij levert? Als jouw naam nog in zijn of haar hoofd rondzingt, dan zal diegene meteen aan jóú denken. En dat geeft je een mooie voorsprong op jouw concurrentie.”

Omroep Brabant om je naamsbekendheid te vergroten

Vanwege het grote bereik van de radiozender van Omroep Brabant en de relatief lage kosten die aan de radiocampagnes verbonden zijn, is die herhaling ook echt een erg haalbare kaart, zo laat Koops weten. “Omroep Brabant is een publieke omroep, waar luisteraars heel bewust op afstemmen. De naam wekt vertrouwen, zeker als je aan goede naamsbekendheid wilt werken. En daar komt nog bij dat de groep luisteraars trouw is.” 

Tel daarbij op dat het zapgedrag van een radioluisteraar commercieel gezien veel gunstiger is dan het gedrag van een televisiekijker bijvoorbeeld – er wordt minder geswitcht – en één plus één is twee. “Dé manier om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten.” We halen de eerdere woorden van Koops nog maar eens aan; wil je meer naamsbekendheid, dan zit in die herhaling écht de kracht…

 

Jordy Graat vernieuwende radio bij omroep brabant

Een radiocampagne starten? Wij kunnen snel schakelen!