Regionaal ondernemen via de radio

Regionaal adverteren is een effectieve manier van ondernemen. En zéker met het medium radio kun je alle kanten op. Jouw regionale reclame op de radio in heel Noord-Brabant óf in één van de edities; het betekent gegarandeerd succes. Niks moet en alles kan. Accountmanager Marie-Louise Koops van Omroep Brabant Reclame legt uit waar dat succes van regionale reclame via de radio vandaan komt. 

Luister naar de radio van Omroep Brabant in de auto

Voor een regionale ondernemer kan het ontzettend interessant zijn om zich aan een betrouwbare radio-omroep te verbinden. Het zorgt voor de nodige herkenbaarheid, en geeft vertrouwen en bereik. En daarbij is het zapgedrag van een radioluisteraar ten opzichte van bijvoorbeeld een tv-kijker beperkt. Jouw boodschap komt dus echt bij mensen binnen”, zo stelt Koops. Voor een regionale ondernemer kan het echter ‘zonde’ zijn om al te breed te adverteren. Opereer je vooral in Noord-Brabant, dan is het niet per se nodig om jouw commercial via landelijke radiozenders te verspreiden; voor een Amsterdammer bijvoorbeeld is jouw boodschap immers niet of minder relevant. Met radio kun je je doelgroep heel nauwkeurig bepalen. En dat is precies waar de radiozender van Omroep Brabant om de hoek komt kijken. 

Reclamecampagne Omroep Brabant Reclame

Regionale reclame via dé radiozender van Noord-Brabant

Is regionaal radioreclame maken jouw ‘way to go’, dan is het prettig om gesegmenteerd te kunnen adverteren. Omroep Brabant is daar in Noord-Brabant de uitgelezen partij voor, zo stelt Koops. “Omdat de regio in vier verschillende edities verdeeld is (West-Brabant, Midden-Brabant, Noordoost-Brabant en Zuidoost-Brabant), kun je met jouw regionale reclame immers een hele expliciete doelgroep bereiken. Je kunt je hiermee dus echt richten op een specifieke Brabander in die regio.” 

Qua investering is reclame maken via Omroep Brabant op die manier dan ook voor iedere regionale ondernemer haalbaar, zo verzekert ze. “En wanneer het gewenste succes bereikt is, heb je altijd nog de mogelijkheid om het uitzendgebied met beleid uit te breiden.” Geen risico’s dus, enkel kansen.

Jouw regionale reclame tussen ‘de grote jongens’

De radiozender van Omroep Brabant bereikt dagelijks maar liefst 1 op de 10 inwoners van Noord-Brabant. Wekelijks gaat het om een percentage van wel 30%. “Daarbij worden de commercials van regionale ondernemers tussen die van de ‘grote jongens’ als Albert Heijn en Specsavers uitgezonden”, legt Koops uit. Iets wat wonderen kan doen voor je naamsbekendheid, zo is in het verleden menigmaal gebleken. En voor de ondernemer is het ook gewoon een fijn idee. Koops: “Een klant liet me ooit weten dat hij er voor zijn gevoel echt bij hoorde sinds hij zijn commercials liet uitzenden via Omroep Brabant Reclame. Dat hij sindsdien écht voor vol wordt aangezien.” Ja, hoe regionaal je als ondernemer zijnde ook werkt, met reclames via de radiozender van Omroep Brabant zal jouw naam beklijven. Gegarandeerd.

Crossmediaal adverteren bij Omroep Brabant

Met Omroep Brabant Reclame bereik je lokaal werelds resultaat