Marktaandeel Omroep Brabant stijgt naar 8.1

 

Deze week zijn de radiocijfers over de periode september-oktober 2020 gepresenteerd.

Ruim een kwart miljoen Brabanders luisteren maandelijks naar Omroep Brabant. In de meting van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode september – oktober 2020 kwam ook naar voren dat Omroep Brabant onder Brabanders van 50 jaar en ouder een van de meest beluisterde radiozender is.

 

Radioreclame via Omroep Brabant

In de doelgroep 10+ is Omroep Brabant  met een marktaandeel van 8,1 de vijfde radiozender, achter Qmusic, NPO radio 2, Radio 538 en Sky Radio In Brabant.

Een nog mooier resultaat haalde we bij onze meest gewaardeerde doelgroep de Brabanders in de leeftijdscategorie boven de 50 jaar. Daar stegen we naar een marktaandeel van maar liefst 13.4. Dat is voor de vierde periode op rij een stijging. Daarmee staan we op de tweede plaats in de ranglijst voor meest geluisterde radiozender.  In deze leeftijdsgroep laat Omroep Brabant landelijke radiozenders als NPO Radio 5, Radio 10, Sky Radio en NPO Radio 1 achter zich.

Dagelijks bereiken we op radio ruim 140 duizend luisteraars op weekbasis bereiken we 264 duizend luisteraars. Deze groep wordt ondersteund door een trouwe groep luisteraars. Bent u benieuwd waar zij in geïnteresseerd zijn en of uw producten daarbij passen? Neem dan contact met ons op en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden.