Tv commercial laten maken

Video is efficiënt en komt binnen. Er zijn al veel studies gedaan naar de effectiviteit van tv commercials. Mensen onthouden een bewegende boodschap beter dan een gelezen tekst. Dit is dan ook een goede reden waarom het slim is om tv commercials in te zetten voor jouw reclamecampagne. Wil jij een geweldige tv commercial laten maken? In dit artikel leggen wij uit hoe je dit in samenwerking met Omroep Brabant doet.

Vertel mij meer
tv-commercial-laten-maken

Wat is een commercial?

Een tv commercial is een reclame-uiting van gemiddeld 30 seconden, die op televisie wordt afgespeeld in een reclameblok. Het heeft als doel mensen te overtuigen om een product of dienst te kopen. Het wordt gezien als een investering, omdat het je bedrijf helpt te groeien of geld oplevert.

Een tv commercial is effectief als deze de aandacht van de kijkers trekt en herkenbaar is. Hiervoor is het creëren van een emotionele band tussen de kijker en je merk essentieel.

Commercials worden meestal uitgezonden rondom tv-programma’s op basis van hun demografische doelgroep. Ze zijn ontworpen om de kijker te vermaken en tegelijkertijd reclame te maken voor producten. Het is een populaire vorm van reclame maken omdat ze kosteneffectiever zijn dan andere mediatypes.

camera

Dit maakt jouw tv spot succesvol

Hieronder staan 5 punten die een tv spot laten opvallen. Vergeet niet dat de beste tv spots beginnen met een marketingstrategie, die past bij de doelstellingen van jouw bedrijf.

  • Begrijp jouw merk: Als je wilt dat jouw tv spot succesvol wordt, zorg dan dat deze aansluit bij jouw bedrijf en wat de klanten van jou verwachten. Met een goede marketingstrategie bouw je de tv spot.
  • Vertel een verhaal: Vaak worden in tv commercials voordelen en kenmerken benoemd zonder dat er een verhaal wordt verteld waar jij je in herkent. Bedenk een boeiend verhaal dat past bij jouw merk, en neem je publiek mee in wat jij voor ze betekent.
  • Vermaak jouw publiek: Veel mensen herinneren zich die grappige commercial wel, maar vaak niet wie de commercial heeft gemaakt. De truc is dat het aansprekende verhaal wat je vertelt, de gebruikte humor en je belangrijkste boodschap duidelijk worden gepresenteerd.
  • Gebruik de juiste invalshoek: Zorg ervoor dat jouw tv commercial het juiste publiek aanspreekt. Dit betekent dat je zeker moet zijn dat jouw tv commercial een groep mensen bereikt door de inzet van dat ene herkenbare element.
  • Huur een professional in: Veel bedrijven besparen op het inhuren van een professionele acteur of actrice, om te laten zien waar het bedrijf voor staat. Kijkers reageren goed op commercials waarmee ze zich identificeren en die hen rechtstreeks aanspreken. Een bekend persoon inhuren vergroot jouw kansen op een succesvolle tv spot.
Een tv commercial is krachtig door het audiovisuele karakter. De boodschap komt ‘dubbel’ bij de kijker binnen.

Tv commercial laten maken door Omroep Brabant Reclame

Een groot voordeel van een commercial is dat jouw idee snel uitgroeit tot een bekende reclame. Hoe het laten maken in zijn werk gaat? Je begint bij Omroep Brabant Reclame met een intake.

Tijdens deze intake kijken we naar wat jouw bedrijf doet, wat je wensen zijn en wat jouw concurrenten doen. Ook bespreken we wat de kosten zijn en hoe de planning eruit ziet.

De kennis van vakmensen

Omdat Omroep Brabant Reclame geen productiebedrijf is, besteden we het maken van jouw tv commercial uit aan een partij die daarin gespecialiseerd is. Zo doet iedereen waar hij goed in is, met het beste resultaat als gevolg.

Wij regelen alles met de externe partijen en zorgen ervoor dat het eindresultaat op tijd wordt gepresenteerd. Alles wordt met jou besproken en jij hebt altijd de volledige controle. Zo hoef je bijna niks zelf te doen. Je geeft gewoon aan wat je van de vakmensen wilt.

Tv commercial uitzenden

Wanneer jij ervoor kiest om jouw tv commercial uit te laten zenden bij Omroep Brabant, weet je zeker dat deze door 373.000 mensen dagelijks wordt bekeken. Trouwe kijkers van de zender zien jouw commercial elk uur van de dag, omdat Omroep Brabant één uur televisie per dag maakt en deze elk uur herhaalt. Van einde middag tot in de late avond. De kans op een goed rendement wordt hierdoor flink vergroot.

Kies jouw tijdslot en meer

Jij hebt de regie over wanneer jouw tv commercial te zien is, op welk moment van de dag en welk moment van de week. Op basis van de intake adviseren wij wanneer jouw tv commercial het beste werkt en het de juiste mensen aanspreekt. Jij vraagt wij draaien!

Spreek een media-adviseur
uitzenden

Dit zijn de voordelen

Dit zijn de 3 belangrijkste voordelen voor het laten maken van een tv commercial bij Omroep Brabant:

  • Krachtige boodschap. Een tv commercial is krachtig door het audiovisuele karakter. De boodschap komt ‘dubbel’ bij de kijker binnen.
  • Aanspreken van specifieke doelgroep. Elke zender heeft zijn eigen trouwe kijkers. Je hebt een erg grote kans dat jouw boodschap aankomt bij de juiste doelgroep. Zo spreekt Omroep Brabant voornamelijk Brabanders aan in de leeftijdscategorie van 50+, wat een koopkrachtige groep mensen is.
  • Groot regionaal publiek. Door je commercial uit te zenden bij Omroep Brabant bereik je een groot regionaal publiek, van ruim 373.000 kijkers per dag . Dit is interessant voor bovenlokale ondernemers.

Wat zijn de gemiddelde kosten?

Wat zijn eigenlijk de kosten? De kosten voor een tv reclame zijn op te delen in twee onderdelen; de productie en het uitzenden. Bij Omroep Brabant gaan we eerst in gesprek om duidelijk te krijgen wat jouw wensen zijn. Wij stellen daarna op basis van jouw budget een mediaplan op.

De productie besteden wij uit aan ervaren producenten. Zij maken op basis van jouw wensen een inschatting van de investering voor de productie. Er wordt daarbij rekening gehouden met de duur, de inhoud die geproduceerd moet worden en de mate van creativiteit die erin verwerkt moet worden.

Wil je zo snel mogelijk een tv commercial uitzenden? Neem dan contact op met één van onze media-adviseurs voor meer informatie.

Ja, ik wil meer informatie
kosten

Met Omroep Brabant Reclame bereik je
regionaal werelds resultaat